Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем, який перебуває в Україні з офіційним візитом.
На початку зустрічі Голова Верховної Ради висловив переконання, що візит Маршалка Сенату «додасть нової якості двосторонній співпраці між нашими країнами і народами».
Голова Верховної Ради зазначив, що україно-польські міжпарламентські відносини є підтвердженням стратегічного виміру двосторонньої співпраці. «Ми високо цінуємо рівень двостороннього діалогу, підтримку Польщею євроінтеграційних прагнень України», — сказав В. Литвин, додавши, що Україна покладає великі надії на головування Польщі в Євросоюзі у другій половині 2011 року.
В. Литвин назвав 2011 рік «визначальним, критично відповідальним і водночас сприятливим для України у плані визначеності відносин з Євросоюзом», ураховуючи головування Угорщини в першому півріччі наступного року, а Польщі — у другому. «Обидві країни добре нас розуміють», — сказав він, висловивши сподівання, що за польського головування Україна підпише з ЄС угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі.
Б. Борусевич, у свою чергу, запевнив, що його країна й надалі надаватиме Україні всіляку підтримку на шляху євроінтеграції, зокрема, сприятиме підписанню згаданих угод під час головування Польщі в ЄС.
Значну увагу В. Литвин і Б. Борусевич приділили питанню організації і проведення чемпіонату Євро-2012. «Євро-2012 має стати фестивалем людяності, добра, гуманізму і культури», — заявив В. Литвин.
Сторони обговорили низку ініціатив щодо організації заходів у рамках чемпіонату і висловилися за необхідність залучення до цієї роботи профільних парламентських комітетів. В. Литвин висловив думку про доцільність включення цього питання до порядку денного наступного засідання міжпарламентської асамблеї Україна—Польща. 
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.