Минулого вівторка Президент України Петро Порошенко відрекомендував адміністративно-господарському активу Харківської області нового голову Харківської обласної державної адміністрації — Ігоря Львовича Райніна. Представляючи нового голову Харківської облдержадміністрації, Петро Порошенко зазначив, що Харківщина є стратегічно важливою областю, буферною зоною між зоною АТО та мирною частиною України, тому особливо важливо, щоб її очолив сильний керівник. Саме таким Президент бачить нового керівника Харківщини.
Але на початку робочої поїздки на Харківщину Петро Порошенко відвідав військово-медичний клінічний центр Північного регіону, де зустрівся з військовослужбовцями із зони АТО, які проходять лікування й реабілітацію.
— Маю високу честь вручити вам державні нагороди за героїзм і мужність. Скоріше одужуйте, ви потрібні Україні. Ми пишаємося вами. Українська армія й увесь український народ дивляться на вас із великою вдячністю, — сказав Президент, вручаючи нагороди воїнам, які отримали поранення в боях, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України під час боїв під Дебальцевим та Вуглегірськом.
Представляючи нового керівника, Президент України Петро Порошенко зазначив, що перед ним стоять складні завдання. Насамперед — забезпечення миру та спокою в регіоні, а також проведення реформ, які почалися в Україні.
У свою чергу, Ігор Райнін наголосив, що має намір докласти зусиль для збереження стабільності в регіоні, розвитку економіки, а також у боротьбі із сепаратизмом і корупцією.
«Я певен, що Харкову під силу стати лідером у проведенні реформ в Україні. І це моя особиста відповідальність. Політичною передумовою цього є об’єднання конструктивних демократичних cил. Ті, хто налаштований деструктивно, хто ставить себе проти України, негайно й жорстко будуть відтинатися. Повна нетерпимість до сепаратистів, повна нетерпимість до корупції — сфера відповідальності керівників правоохоронних органів», — одна з цитат Ігоря Райніна.
Глава області також підкреслив, що буде продовжена й посилена робота зі зміцнення обороноздатності області з використанням усіх можливостей силових структур, органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств області, цивільного сектору.
За його словами, при всіх складностях теперішнього моменту, головне завдання в економіці — використовувати можливості, які відкриває перед країною безпрецедентна міжнародна підтримка.
Харківська область.
 
З ДОСЬЄ
 
Райнін Ігор Львович
народився 6 серпня 1973 року в Харкові. Закінчив Харківський авіаційний інститут (тепер — Національний аерокосмічний університет «Харківський авіаційний інститут»), Харківський регіональний інститут Національної академії держуправління при Президенті України. З 2010 року — депутат Харківської облради. У листопаді 2014 року Ігор Райнін був призначений заступником голови Адміністрації Президента України. До цього працював першим заступником голови Харківської облдержадміністрації.