Футбол. Після завершення матчу динамівців і севастопольців уболівальники голосно скандували «Лужний!». Так трибуни висловлювали свою прихильність конкретному фахівцеві. Це, безперечно, чув і президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс. Коли він вийшов із роздягальні команди, його тісним колом оточила група журналістів. І серед них — кореспондент «Голосу України».

— Чи вам подобається гра, котру нині демонструє команда? — одразу запитали Ігоря Михайловича.

— Якщо відверто, то не дуже. Відсутній контроль м’яча, концентрація. Слава Богу, це була остання гра в чемпіонаті нинішнього року. Нам залишилося провести два єврокубкових матчі, після яких і робитимемо висновки.

— Коли Лужный стане головним тренером?

— Я не відповідатиму на це запитання.

— Преса знову сватає в «Динамо» Сьоміна...

— Я не розмовляв із Сьоміним, але не приховую, що він у моєму списку кандидатів. Я хотів би дочекатися, що буде в московському «Локомотиві». Поки Сьомін не визначиться зі своєю долею, з ним не розмовлятиму. Є ще кандидати, з якими вестиму перемовини.

— Це буде іноземець?

— Або іноземець, або Лужний, або хто-небудь інший , його ім’я назву 25 грудня.

— Проблема не тільки в тренері, а й у гравцях. Чи буде чистка кадрів?

— Це рішення прийме тренер. Він визначиться, хто йому потрібний, а хто — ні.

— Сьогодні перший матч після травми зіграв Шовковський. Чи сподобалися вам його дії?

— Я одержав більше задоволення від того, що він узагалі повернувся. У Сашка колосальний досвід. І лише одна його присутність на полі має величезне значення. 35 років — абсолютно нормальний вік для воротаря. Поруч із ним зростатимуть молоді. Слава Богу, що він одужав і повністю відновився після дуже серйозної травми.

— Вам спокійніше з Шовковським у воротах?

— Мені і з Ковалем спокійно. А найкраще, коли команда атакує. Ми повинні забивати, коли для цього створені можливості. У всякому разі, пенальті команда зобов’язана реалізовувати.

— Які висновки щодо гри команди ви могли б зробити після першої частини сезону?

— Ми планували боротися за чемпіонство. Сьогодні досягти мети вже дуже складно. Хоча опускати руки не збираємося, боротимемося до кінця. «Шахтар» демонструє чудову гру, перебуває на гарному ходу, його не переслідують ті ігрові спади, які були в «Динамо». По ходу сезону ми втратили головного тренера, з яким обговорювали всі задуми з придбання гравців. Хочу підкреслити: всі футболісти, які перебувають зараз у «Динамо», були придбані з подачі головного тренера і за його величезним бажанням. З новим наставником — Лужним або кимось іншим — обговорюватимемо футболістів, які потрібні або не потрібні команді.

Зрозуміло, що вкрай необхідне посилення. Але щоб про нього думати, потрібно відновити футболістів, які з різних причин не потрапляли до складу — Маграо, Бертольо, Гільєрме, Андре. З цією групою потрібно визначитися: хто з них здатний принести користь, хто ні. Гусєву потрібно зробити операцію на пахових кільцях, оскільки він не в змозі грати всі 90 хвилин. У нас є кількість виконавців, але немає якості гри. Тих, хто не може допомогти команді, потрібно відпускати, шукати їм нові клуби. А на їхні місця запрошувати інших виконавців. Я сподіваюся, що ми таки пройдемо до плей-оф Ліги Європи. Хотілося б виступити там гідно. Для цього потрібно інша якість гри й посилення складу.

— Який графік у команди найближчим часом?

— Команда готуватиметься до гри в Мінську проти БАТЕ (2 грудня). Потім, 5 грудня, динамівці вирушать на збір до Туреччини. Звідти повернуться до Києва, щоб 15 грудня зіграти завершальний матч групового турніру Ліги Європи проти «Шерифа»...