У питанні щодо Податкового кодексу треба дати відповідь на головне запитання: як платити пенсії 14 мільйонам пенсіонерів. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час брифінгу після завершення погоджувальної ради. «Я всіх розумію. Представникам малого і середнього бізнесу я так і сказав: я вас розумію, я вас підтримую, але давайте знайдемо компромісне рішення — ваші інтереси і інтереси держави», — зауважив глава парламенту.

Водночас Володимир Литвин висловив переконання, що ситуація, яка склалася навколо Податкового кодексу, це не що інше, як намагання економічну і соціальну проблему перетворити на політичну, причому не йдеться про те, щоб врахувати інтереси як представників бізнесу, так і пенсіонерів.
Володимир Литвин повідомив також, що проект державного бюджету на наступний рік мав бути внесений до парламенту 1 грудня. Але документа поки що немає. «В уряді повідомили, що зможуть внести проект на початку наступного тижня», — сказав Володимир Литвин, додавши, що зараз уряд перебуває в стані невизначеності. Тож Голова Верховної Ради пропонує заслухати представлення проекту бюджету 8 грудня на позачерговому засіданні, у першому читанні ухвалити документ наступного сесійного тижня, а остаточно затвердити проект державного кошторису до 24 грудня.