Народний депутат, лідер КПУ Петро Симоненко пропонує посилити контроль громадянського суспільства за виконанням народними депутатами своїх передвиборних обіцянок. Про це він сказав під час прес-конференції в інформагентстві «ГолосUA».

«Я маю на увазі право громадян України мати орган, який буде постійно стежити за виконанням передвиборних програм. Якщо матимуть місце порушення, то цей орган, назвемо його, наприклад, «Народний контроль», спрямовуватиме факти порушень до правоохоронних органів, щоб винні понесли кримінальну відповідальність за те, що порушують свої обіцянки», — сказав лідер КПУ. На його думку, це сприятиме забезпеченню балансу інтересів та відповідальності між парламентом і суспільством.

«Якщо суспільство дало право представляти свої інтереси і перебувати у стінах парламенту народним депутатам, вершачи долі інших, то вони повинні бути контрольованими», — підкреслив П. Симоненко.

Також лідер КПУ розкритикував позицію уряду, котрий досі не вніс на розгляд парламенту законопроект про держбюджет країни на 2015 рік. П. Симоненко нагадав, що згідно з Конституцією Кабінет Міністрів зобов’язаний внести проект бюджету до 15 вересня, однак цього не було зроблено. «Прем’єр-міністр відмовився вносити бюджет, поки не буде виконано його вимоги. Чому Арсеній Яценюк порушує закон? Є країна, є закон і Конституція. На місці Президента, я б одразу звільнив такого чиновника», — підсумував політик.