За два місяці стане відомо, чи приватизують КГЗКОР — Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд. Президент Віктор Янукович доручив підготувати пропозиції щодо визначення можливих шляхів урегулювання питань його діяльності до 20 січня 2011 року. Про це йдеться в дорученні Президента України міністрові вугільної промисловості Юрію Ященку та голові Фонду держмайна Олександрові Рябченку за підсумками нещодавньої робочої поїздки глави держави до Кіровоградської області.
У документі доручено «підготувати пропозиції щодо визначення можливих шляхів урегулювання питань діяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, зокрема його приватизації».
Як повідомляє Кіровоград. proUA. com, КГЗКОР почали зводити ще 1983 року СРСР, НДР, Чехословаччина, Угорщина й Румунія, нині об’єкт готовий на 70%. З 2,4 млрд. доларів, призначених для будівництва комбінату, у нього вкладено близько 1,65 млрд. доларів. На початку 90-х будівництво комбінату було заморожено. У проекті залишилося троє учасників: Україна, Словаччина і Румунія.