Рівненська область
Останнім часом пенсіонери, які мають більше вільного часу, ніж працюючі, краще орієнтуються в цінах, знають про акції, знижки. «Тут яйця дешевші, ніж на ринку, — переконувала літня жінка подругу в супермаркеті. — Бери, не сумнівайся, бо 5 гривень 70 копійок — це не 20 гривень, як на ринку». Й, справді, на сусідньому ринку ціни на курячі яйця «кусаються»: бабця править за десяток два червінця. Зате м’ясо тут дешевше, ніж у магазинах: кілограм яловичини обійдеться до 50 гривень, а якщо з кісткою, то й дешевше, свинини — від 35 (гуляш) до 48 гривень (м’якоть).
Зважаючи на те, що на Рівненщині тільки лінивий чи городянин не садить картоплі, все ж цьогоріч ціна на неї зросла і коливається від 3 до 4 гривень за кілограм. По 4—4,5 гривні за кілограм правлять на ринку за білокачанну капусту, по 10 гривень — за цвітну, за кілограм столових буряків — 4 гривні, стільки ж — за моркву, по 6 — за цибулю, по 20—25 гривень — за помідори. 
Подорожчали на ринку молочні продукти. Якщо раніше літр молока можна було виторгувати за 5 гривень, то тепер — за 7, літр сметани коштує від 24 до 32 гривень, кілограм сиру — від 28 до 30 гривень.
Тішить бодай те, що ціна на соціальний хліб «Дарницький» стабільна — 2 гривні 65 копійок.