Президент України Віктор Янукович призначив нових голів районних державних адміністрацій міста Києва, звільнивши із займаних посад попередніх очільників. Тексти відповідних розпоряджень оприлюднено на офіційному сайті глави держави.
Так, головою Шевченківської РДА призначено Сергія Зіміна, Оболонської — Василя Антонова, Печерської — Сергія Сущенка, Подільської — Петра Матвієнка, Святошинської — Сергія Рюмшина, Солом’янської — Івана Сидорова, Дніпровської — Олександра Шевчука, Деснянської — Віктора Жеребнюка, Дарницької — Сергія Вітковського, Голосіївської — Олександра Незнала.
Призначаючи нових очільників райдержадміністрацій, Президент виходив насамперед з їхніх професійних якостей та досвіду роботи. Так нові призначення «Голосу України» прокоментував народний депутат-регіонал Михайло Чечетов. «Оскільки завдання стоятимуть серйозні, тут потрібні не просто політики — потрібні професіонали. Люди, які очолили столичні райони, стануть командою однодумців, які працюватимуть на чолі з головою міськдержадміністрації Олександром Поповим. Це буде єдина команда менеджерів. Відсутність районних рад у столиці дасть можливість оперативно, без політичної тріскотні, приймати необхідні для міста рішення. Це дуже важливо, тим більше нині, коли наближається зима. Такої ганьби, як минулого року, коли не можна було ні проїхати, ні пройти містом, не буде. Це все залишиться в минулому. Упевнений, новопризначеній команді на чолі з О. Поповим буде до снаги вирішити всі, у тому числі і глобальні, питання, адже Київ має бути візитівкою країни. Бо по столиці судитимуть про країну в цілому. Від цього залежить і презентація країни в світі», — сказав народний депутат.