На першому пленарному засіданні депутатський корпус шостого скликання обрав головою Миколаївської обласної ради Ігоря Дятлова (на знімку).
Кандидатуру молодого політика запропонував голова ОДА, керівник обласної організації Партії регіонів Микола Круглов. Лідер області охарактеризував 29-річного депутата як чесну й порядну людину, яка має досвід роботи в обласній раді: в попередньому скликанні Ігор Дятлов очолював депутатську фракцію Партії регіонів. У результаті таємного голосування з’ясувалося, що проти кандидатури Дятлова проголосувало лише вісім депутатів. Опозиційна до нинішньої влади партія «Фронт змін» участі в голосуванні не брала з політичних міркувань. У новому депутатському корпусі обласної ради представлено п’ять політичних сил: 65 депутатських мандатів належать Партії регіонів, дванадцять — КПУ, шість — партії «Батьківщина», по п’ять — «Фронту змін» і УНП, два — «Сильній Україні» та один депутат — від Партії зелених України.
Ігор Дятлов пообіцяв докласти максимум зусиль для того, щоб депутатський корпус працював як єдина дієва команда у розв’язанні нагальних проблем області. Серед інших завдань він підкреслив посилення ролі профільних депутатських комісій.
Фото Галини ПОРФИР’ЄВОЇ.