У вантажному автомобілі іноземець намагався вивезти через Чопську митницю 320 тисяч пачок цигарок різних марок. Тютюнові вироби він сховав у вантажному відсіку напівпричепа в картонних коробках зі скляними банками.
Днями на один з пунктів пропуску Чопської митниці заїхала вантажівка, водій якої прямував з України на Балкани. Під час митного контролю він надав інспекторам товаросупровідні документи, згідно з якими перевозив скляні банки для консервування. Проте увагу митників привернув пошкоджений трос, яким було опломбовано вантаж. Тож було прийнято рішення провести поглиблений огляд напівпричепа. І в перших же вивантажених картонних коробках митники виявили вміло замасковані серед банок блоки цигарок.
Результат повного вивантаження товару вразив. Працівники митниці очікували, що вартість цигарок може сягнути більш як мільйона гривен. Однак 320 тисяч пачок «потягнули» на 3 мільйони 900 тисяч гривень.
Складено відповідний протокол. Цигарки і автомобіль з напівпричепом вилучено, повідомила «Голосові України» інспектор Чопської митниці Наталя Лях.