Мінприроди забезпечило вивезення 1,5 тисячі тонн гексахлорбензолу (ГХБ) з полігона в Калуші. Вивезенням токсину займалося держпідприємство «Національний центр поводження з небезпечними відходами». Відходи відвантажили в Миколаївському морському торговому порту для подальшої утилізації у Великобританії. Мінприроди зазначає, що під час відправлення вантажу було вжито всіх необхідних заходів безпеки, і жодного факту розгерметизації тари не відбулося. Перевантаження ГХБ у порту здійснили відразу після прибуття вантажного поїзда, без відстою вагонів на території міста або порту. Результати проб ґрунту, води й повітря, які додатково зробили після закінчення перевантаження, підтвердили відсутність небезпеки для довкілля.
Наступні два судна завантажать токсином у державному підприємстві «Спеціалізований морський порт «Октябрьськ» (Миколаївська область). За словами директора ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами» Андрія Любимова, спецпорт знаходиться на достатній відстані від населених пунктів і має причали, призначені для роботи зі спеціалізованими вантажами.
До кінця 2010 року плановано вивезти 8,5 тисячі тонн ГХБ із 11,4 тисячі тонн, що зберігаються на полігоні, повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища.