Житомир «потопає» у боргах за тепло. Опалювальний сезон тут розпочався із запізненням під чесне слово керівників області, що розрахунки буде проведено. Але борги тільки зростали. Тому 12 листопада почалося відключення котелень, і значна частина міста — 7 шкіл, 11 дитсадків, 8 лікувальних закладів, 178 житлових будинків, залишилася без тепла. Через тиждень його подачу знову відновили.
Микола Боровець, який став заступником міського голови після виборів, вказав на ще одну негативну сторону цього відключення: «З одного боку, ми боремося за підвищення рівня платежів населення за тепло і газ, а з другого — ускладнюємо і без того складну ситуацію, бо просимо людей розрахуватися за тепло, але його не подаємо: не можна відключати місто від газу і вимагати оплати». 
Ще одна проблема. В НКРЕ давно подано розрахунки нових тарифів, але їх досі не розглянуто. А нинішні покривають затрати на виробництво тепла приблизно наполовину.
На обласній нараді, що проходила за участю представників галузевого міністерства, пролунала навіть пропозиція опублікувати прізвища відомих людей, які спроможні оплатити надані послуги, але не роблять цього.
Борг тепловиків Житомира загалом було оцінено більш як у сто мільйонів гривень. Загалом по області з початку опалювального сезону він зріс на 19 мільйонів.
Житомирська область.