Закарпатська область за три квартали нинішнього року посіла сьоме місце у загальному рейтингу регіонів України: індекс промисловості у вересні 2010 року порівняно з попереднім місяцем становив 110,1% (по Україні цей показник — 102,9%). 
Приросту досягнуто, як зазначалося на розширеному засіданні колегії Закарпатської обласної державної адміністрації, завдяки успішній діяльності таких потужних підприємств, як ЗАТ «Єврокар», ТОВ «Ядзакі Україна», ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», ВАТ «Мукачівський завод «Точприлад». З другого боку, спостерігалося скорочення виробництва на 31,6% проти минулорічного періоду у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.
У непростому становищі залишається сільське господарство краю. В цій галузі обсяг валової продукції зменшився на 1,2 відсотка. Проблемним є розвиток тваринництва та молочного скотарства. Серед основних причин — недофінансування з держбюджету, яке за минулий рік сягнуло 698 тисяч гривень.
У 2,3 разу порівняно з аналогічним торішнім періодом зросли обсяги будівництва. Нині лише за програмою молодіжного будівництва споруджуються 37-квартирний будинок в Ужгороді та 36-квартирний — у Мукачевому. 1 жовтня здано в експлуатацію 15-квартирний житловий будинок по вул. Університетській в Ужгороді.
Приємно відзначити, що за січень—вересень 2010-го в економіку області надійшло 14 млн. доларів США прямих іноземних інвестицій із 49 країн світу. Сьогодні на Закарпатті працюють 822 підприємства з часткою іноземного капіталу.
Ще один обнадійливий штрих: надходження до бюджетів усіх рівнів області збільшилися майже на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Приміром, до державної скарбниці мобілізовано 1045,9 млн. грн., що майже на третину (або 239,5 млн. грн.) більше, ніж торік за такий час. До місцевих бюджетів спрямовано 820,6 млн. грн., що більше, ніж торік, лише на 9,4%, або 70,2 млн. грн. Звичайно, тут є над чим поміркувати як керівництву ОДА, так і новообраній облраді. Як і над питанням розрахунків за природний газ, адже найбільшими боржниками, про що недавно повідомляв «Голос України», залишаються Ужгород та Мукачеве.
— Вихід один: слід завершувати перехід помешкань населення та об’єктів бюджетної сфери на автономне опалення. Іншого шляху немає. До осені наступного року державні установи повинні мати автономні котельні, а люди користуватися системами індивідуального опалення. Тим, хто не може платити за газ, — допоможемо, тих, хто не хоче, — примусимо, — каже голова ОДА Олександр Ледида.