Учора на столичному майдані Незалежності та біля адміністрації Президента тривали протести підприємців з вимогою ветувати Податковий кодекс, відправити у відставку уряд Миколи Азарова, провести «відповідно до Конституції 1996 року вибори до Верховної Ради у березні 2011 року» та не протидіяти учасникам акцій протесту. Ці вимоги ще раз здобули одностайну підтримку протестувальників.

Влада все ще плекає надії погасити протести та ліквідувати їхній центр — наметове містечко на майдані Незалежності, підтвердженням чого є виклик до суду коменданта містечка та його заступника», — сказав представник координаційної ради підприємців, попередивши при цьому владу, що «коли вона захоче добратися до всіх нас, то у відповідь отримає революцію». Ці слова знайшли схвальну підтримку присутніх на майдані.
Далі голова профспілки таксистів Василь Попик зачитав заяву з приводу ситуації, що склалася в країні у зв’язку з прийняттям Верховною Радою Податкового кодексу. «Декілька мільйонів громадян України, які зайняті в малому бізнесі, опинилися під загрозою втрати робочих місць та можливості заробити собі на життя власною працею через суттєві обмеження, які вводяться Податковим кодексом, зокрема щодо необґрунтованого розширення повноважень контролюючих органів, введення більш жорсткого адміністрування, звуження сфери діяльності для застосування спрощеної системи оподаткування тощо. Це може негативно позначитися на життєзабезпеченні десятків тисяч найманих працівників — членів профспілок, які працюють у сфері малого бізнесу в секторах торгівлі, транспорту і громадського обслуговування», — йдеться у заяві, яка завершується словами підтримки «основних вимог мітингувальників щодо забезпечення конституційного права громадян на працю, збереження робочих місць для найманих працівників» та закликом до Президента, Прем’єр-міністра і Голови Верховної Ради «дослухатися до вимог тисяч українських громадян».
Після цього голова координаційної ради підприємців Ігор Гурняк, звертаючись до учасників акції протесту, запропонував їм проголосувати за відставку Кабінету Міністрів і Верховної Ради, які підготували та ухвалили Податковий кодекс. Також учасники мітингу на пропозицію голови профспілки підприємців Одещини підтримали вимогу до Президента про відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. «Ви знаєте, як ми добиралися до Києва», — запитав він і повідомив, що «це був жах». «Ми замовили автобуси, дуже багато автобусів, але, на жаль, автоперевізники отримали неофіційну інформацію не давати дозволу, тому нам треба вимагати не тільки відставки Азарова, Тігіпка і Бродського, а й Могильова», — сказав він. А ведучий, звертаючись до правоохоронного відомства, закликав МВС «не дратувати народ та відпустити одного з організаторів акції протесту Сергія Мельниченка», котрого начебто затримано за звинуваченням у порушенні громадського порядку під час мітингу 22 листопада.
Крім того, підприємці звернулися до присутніх на майдані народних депутатів з проханням ініціювати створення тимчасової слідчої комісії для вивчення процедури ухвалення Податкового кодексу. «Всі бачили, що на порушення норми Конституції, котра передбачає особисте голосування кожного депутата, деякі парламентарії голосували не тільки за себе», — заявили підприємці та закликали покласти край систематичному порушенню Основного Закону.
Показово, що під час учорашнього мітингу здебільшого виступали підприємці та представники профспілок, тоді як політики трималися в тіні, хоча цього разу організатори пообіцяли надавати слово усім бажаючим. Цією можливістю, зокрема, скористався лідер партії «Удар» Віталій Кличко, котрий, підтримавши вимогу підприємців про ветування Податкового кодексу, закликав стояти до перемоги. А підприємець Андрій Корчинський звернув увагу, що влада, намагаючись внести розкол у ряди протестувальників, прагне подавати ситуацію так, наче підприємці про щось домовляються з урядом.
«Ми не будемо домовлятися ні про що, бо наша вимога — вето», — сказав він і закликав усіх пам’ятати, що «Податковий кодекс — це пробний камінь, за яким підуть Трудовий і Житловий кодекси, при цьому першим хочуть узаконити трудове рабство, а другим — дозволити викидати людей із їхнього житла». Представниця Запоріжжя, апелюючи до нещодавньої заяви Сергія Тігіпка про те, що з тими, хто зібрався на майдані, йому не має про що говорити, бо вони кодексу не читали, заявила: «Ми не тупі, ми грамотні! У більшості з нас є дипломи про вищу освіту, тому ми чітко бачимо, що розділ про адміністрування податків дозволяє податківцям знищити будь-яке підприємство».
Після завершення мітингу підприємці вирушили до адміністрації Президента, щоб іще раз заявити Віктору Януковичу про необхідність ветувати Податковий кодекс, оскільки 22 листопада, коли відбулася перша маніфестація до Банкової, глава держави перебував у Брюсселі. До того ж і аргументів у протестувальників відтоді побільшало.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.