Предметом збурення дрібних підприємців став новий Податковий кодекс — вони вкотре почергово мітингували під стінами приміщення, де проходила сесія Рівненської облради. Тож депутати облради шостого скликання змушені були дослухатися до думки мітингувальників і прийняти звернення до Президента України В. Януковича, в якому просять главу держави повернути Податковий кодекс Верховній Раді для доопрацювання.
«Депутати Рівненської обласної ради поділяють думку представників підприємницького середовища області щодо необхідності доопрацювання зазначеного документа, — йдеться у зверненні до Президента, — зокрема, уточнення на основі вичерпного експертного обґрунтування, врахування думки підприємців і специфіки регіонів:
переліку видів господарської діяльності, при здійсненні яких фізичні особи-підприємці можуть працювати за спрощеною системою оподаткування (зокрема, включивши до переліку регулярні пасажирські транспортні перевезення);
граничного обсягу доходу фізичних осіб-підприємців, які можуть працювати за спрощеною системою оподаткування (збільшивши його до 1 млн. грн. — за умови застосування реєстратора розрахункових операцій та до 500 тис. грн. — без застосування такого реєстратора).
З огляду на викладене, просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, повернути Податковий кодекс Верховній Раді України для доопрацювання та виступити ініціатором впровадження європейської практики адміністрування податків, передбачивши рівну міру відповідальності контролюючих органів та підприємців».
До речі, тема невдоволення дрібних підприємців новим Податковим кодексом була предметом гострої дискусії і на першій сесії Рівненської міської ради шостого скликання, яка супроводжувалась пікетом незадоволених згаданим документом. Тут на вимогу фракції «Свободи» було прийнято схоже звернення, тільки з більш радикальними вимогами гучних відставок.
 
Рівне.