Піймати рибу, з’ясовується, можна не тільки у воді, а й на дорозі. Цього разу з уловом залишилися працівники ДАІ. Як повідомляє сектор зв’язків з громадськістю управління Державтоінспекції УМВС в області, під час проведення операції «Контрабанді — стоп» співробітниками Кіровоградської роти дорожньо-патрульної служби ДАІ на перехресті автодоріг Олександрівка—Миколаїв та Стрий—Знам’янка було зупинено для перевірки автомобіль «ІSUZU», яким керував 22-річний житель Києва. Надані ним документи, зокрема ветеринарне свідоцтво, зазначали, що водій перевозить п’ять тонн риби хек і вантаж має аргентинське походження.
Однак, по-перше, ветеринарний документ був виписаний на зовсім інший автомобіль (аргумент водія — переплутали). Далі — більше. При ретельному огляді та звірці «паперового» вантажу з реальним з’ясувалося, що підтверджувальні документи є лише на дві тонни риби. А от на інші три немає ні товарно-транспортних накладних, ні сертифікатів відповідності, ні документів про походження цієї риби.
У результаті на місце події були викликані представники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю, які й займаються подальшим розслідуванням. Рибу вилучено і передано на зберігання до ветеринарного відомства, автомобіль перебуває на штрафмайданчику обласного управління ДАІ.
З початку року це вже 118-й факт перевезення товарів з ознаками контрабанди та неналежного оформлення документів, виявлений працівниками Державтоінспекції області.