Комерційний банк «Хрещатик» спільно з доброчинним фондом «Діти передусім» на базі відомої платіжної системи Vіsa запускають в обіг першу доброчинну картку.
Участь у проекті фінансової установи, яка давно займається соціально-відповідальним бізнесом, і благодійного фонду, знаного завдяки акції «Серцем до серця» та батьківській турботі про дітей-сиріт, цілком зрозуміла. Тільки небайдужість, помножена на професійні підходи до розв’язання наболілих проблем, можуть принести бажаний ефект. На сьогодні, нагадаю, в країні нараховується близько 100 тисяч обездолених дітей, які потребують батьківської опіки.
За словами голови правління АКБ «Хрещатик» Дмитра Гриджука, оформивши картку «Діти передусім», а вона вирізняється своєрідним дизайном, найнижчими комісійними (0,1 відсотка) і високим ступенем захисту, клієнт без зайвих клопотів може здійснювати регулярні благочинні внески або у вигляді процентів, або у вигляді фіксованої суми (1, 3, 5, 10 гривень) від кожної покупки чи іншої фінансової операції. Банк гарантує клієнтам повний контроль за рухом коштів на рахунку, а фонд — регулярну звітність.
Зі свого боку, глава представництва Vіsa в Україні Світлана Георбелідзе нагадала, що перші подібні картки з’явилися в середині 1980-х років у США, а зараз вони вже мають неабиякий попит у країнах СНД.