Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко прогнозує, що 30 листопада, в день початку наступних пленарних засідань парламенту, першим буде винесено питання щодо Податкового кодексу, повідомили в секретаріаті заступника глави парламенту.
На думку М. Томенка, влада виявилася не готова до суспільного протесту проти нового Податкового кодексу, який спрямував свій «головний удар» проти малого бізнесу і фактично залишив податковий статус-кво для великого. Він зауважив, що спроба через псевдофахові дискусії переконати, що це реформаторський документ в інтересах громадян, та, водночас, повне ігнорування очевидних пропозицій і поправок, що їх вносила опозиція під час розгляду документа у другому читанні, залишає Президенту лише один реальний варіант дій. «Після того, як документ надійде Президенту, він поверне його до Верховної Ради з рядом застережень, які стосуватимуться більш ліберальних підходів у частині пільгового оподаткування тих, хто працює на єдиному податку», — сказав М. Томенко.
Заступник глави парламенту вважає цілком зрозумілим, що за таких обставин Верховна Рада зобов’язана буде невідкладно повернутися до розгляду питання щодо Податкового кодексу в контексті можливих змін, що їх запропонує Президент України. «Наскільки підприємці сприймуть ці пропозиції і зупинять акції протесту — залежатиме від радикальності змін, які будуть запропоновані Верховній Раді», — наголосив він.