Народний депутат від Партії регіонів Володимир Малишев дуже багато зробив для Олександрівського району Донецької області. Ще в 2002 році, будучи депутатом Донецької обласної ради, допомагав людям у вирішенні багатьох питань.
Він бачив, як трудяться селяни і як їм нелегко живеться. За ці роки він так здружився з мешканцями Олександрівського району, що, ставши народним депутатом в 2006 році, закріпився в цьому окрузі. «Люди самі про це мене попросили, — каже парламентарій. — Намагаюся їм допомагати і роблю це від душі. Якщо сам не можу допомогти у вирішенні тих чи тих питань, звертаюся в усі можливі інстанції, аж до Президента, Прем’єр-міністра. Усіма питаннями переймаюся до тонкощів».
Володимир Малишев в інтерв’ю «Голосу України» розповів, що допоміг в одному із сіл району відкрити комп’ютерний клас, реконструювати стадіон, упорядкувати роздягальні. А за державні гроші відкрити футбольний майданчик зі штучним покриттям, освітленням, трибунами. Тобто створили всі умови, щоб діти займалися спортом. Крім того, з ініціативи селян третій рік поспіль проводиться футбольний турнір імені народного депутата Володимира Малишева. «Переможцям я вручаю перехідний кубок, купую форму футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк). А ті, хто посів друге місце, одержують у подарунок футболки, за третє — м’ячі. Для Олександрівського району вже виділив близько ста футбольних м’ячів», — зазначив він.
У районі дуже велика проблема зі шкільними автобусами. «Нині вже є три автобуси, домагатимуся, щоб виділили ще», — сказав він.
Володимир Малишев, як колишній начальник управління внутрішніх справ Донецької області, допомагає міліції. Відстань між селами дуже велика, та й для виїзду на місце пригоди не вистачає транспорту. Завдяки парламентарію у правоохоронців з’явилося потрібне авто.
Депутати обласної ради на прохання жителів Олександрівського району присвоїли Володимирові Малишеву звання «Почесний громадянин району». «Мені дуже приємно, і це стимул для того, щоб ще більше допомагати людям. Я це роблю безкорисливо», — підкреслив народний депутат.