Нове приміщення фельдшерсько-акушерського пункту відкрито у селі Зарваниці Теребовлянського району на Тернопільщині. Цією подією не може натішитися місцевий фельдшер Юлія Шуфліта. Якщо у звичайні дні їй доводиться приймати 10-15 відвідувачів, то у дні прощ до Марійського духовного центру (святиню щороку відвідують мільйони вірян не лише з різних країн) — до сотні осіб.
У новому будинку тепер вбудований санвузол, водопостачання, виділено нові апарати для УВЧ-терапії, електрокардіограф, інгалятор, глюкометр, два функціональні ліжка. Реконструкцію здійснено у рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». 20 відсотків коштів виділено з обласного бюджету, 30 — з районного, 40 — за програмою ЄС і ООН, а 10 відсотків зібрала громада Зарваниці і церква.
Усього в області за програмою «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» здійснювалось 63 проекти, 55 з них уже завершено. Невдовзі відкриють оновлений ФАП ще в одному селі Теребовлянського району — Великому Говилові.
Голова ОДА Михайло Цимбалюк пообіцяв, що наступного року у Зарваниці відкриють оновлений дитячий садок. Розпочався тут і ще один великий проект — спорудження сучасного готельного комплексу із спортивно-оздоровчим комплексом, виставковими залами. Здійснюватиме його зарубіжний інвестор. Увести в експлуатацію комплекс планується в 2012 році. Як повідомили представники інвестора, нині ведуться активні переговори щодо включення Зарваниці, Почаєва і Києва до карти міжнародних паломницьких маршрутів.