Державна прикордонна служба одержала нову техніку — 62 транспортні засоби загальною вартістю 3,5 мільйона доларів. Церемонія передачі відбулася за участі посла США в Україні Джона Теффта й голови Держкордонслужби Миколи Литвина.
Зокрема, «зелені кашкети» одержали 38 позашляховиків Chevrolet Nіva, 5 катерів UMS-600, 3 автобуси «Богдан», 3 мікроавтобуси VW Transporter, 5 квадроциклів Bombardіer Outlander 400 MAX, 6 снігоходів Polarіs 600 ІQ Tourіng, а також 2 катери на повітряній подушці КМ-6. Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», ці транспортні засоби буде відправлено в Житомирський, Чернігівський, Сумський, Харківський, Луганський і Донецький прикордонні загони Північного та Східного регіональних управлінь.
Техніку надано в рамках фінансованого урядом США спільного проекту українського прикордонного та американського оборонного відомства «Запобігання розповсюдженню зброї масового знищення через українсько-білоруський (Чорнобильська зона відчуження) та українсько-російський кордон». Нові машини покликані допомогти «зеленим кашкетам» протистояти переміщенню такої зброї через кордон.

Микола Литвин подякував послові США за надану допомогу й висловив надію, що вона посприяє успішній боротьбі з транскордонною злочинністю. Посол США, у свою чергу, висловив сподівання на те, що надана підтримка стане кроком у наближенні Держкордонслужби України до європейських стандартів.