Шість крадіжок протягом двох місяців скоїли троє неповнолітніх дівчат у пенсіонерів свого села, що в Крижопільському районі на Вінниччині. Загалом викрали 10 700 гривень і 30 доларів. Постраждалі — літні люди віком від 60 до 73 років.
Класні керівники учениць звернули увагу, що в тих почали з’являтися нові речі — мобільні телефони, фотоапарати, вироби із золота, одяг. Учителі знали, що грошей у їхніх батьків нема. Дівчата виховуються у неповних сім’ях. Матері двох із них не байдужі до міцних напоїв. Одна з дівчат проживає з бабусею, бо мама на заробітках. Учителі попросили дільничного інспектора з’ясувати, звідки в учениць дорогі обновки. Під час розмови з міліціонером ті одразу зізналися, де брали гроші. Натомість потерпілі були неабияк здивовані працівникам міліції. До того навіть не підозрювали, що їхні заощадження викрадені. Крадійки робили все дуже акуратно. Вистежували, де господарі залишали ключі від будинку, пильнували, коли ті йшли з дому.
— Проти учениць порушено кримінальну справу, — каже заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Вінниччини Анна Олійник. — Їх звинувачують у крадіжках із проникненням у житло громадян. Міру покарання визначить суд. Щоправда, спершу буде взято до уваги, що підозрювані неповнолітні.
Вл. інф.