До кінця року державне підприємство «Дельта-лоцман» планує побудувати автоматизований радіолокаційний пост «Такіль» на однойменному мисі в Криму і у першій половині 2011 року ввести його в експлуатацію.
«Мис Такіль — важливий географічний пункт Східного Криму, що є частиною складної транспортної артерії з погляду судноплавства й тому має бути обладнаний необхідною інфраструктурою, що забезпечує безпеку руху суден», — розповів заступник директора підприємства «Дельта-лоцман» з регулювання руху суден і лоцманського забезпечення Юрій Харків.
Автоматизований радіолокаційний пост «Такіль» буде обладнано двома сучасними радіолокаційними станціями трисантиметрового діапазону, базовою станцією автоматичної ідентифікаційної системи, резервною дизельною електростанцією, п’ятьма УКХ-радіостанціями з віддаленим керуванням і телевізійною системою відеоспостереження за судноплавною обстановкою в південній частині Керч-Єнікальського каналу та на зовнішніх перевантажувальних рейдах.
Нині будівництво ведеться з випередженням графіка. Уже завершено земляні роботи, встановлено металеві секції щогли, закінчено монтаж ліній електропередачі й виконано роботи з упорядження покриття під’їзної дороги.