Новозбудована дамба захищатиме від паводків жителів аж чотирьох сіл Виноградівщини. Протягом останніх дванадцяти років паводки завдали цьому низинному району чималої шкоди. Приміром, лише в селі Бобовому велика вода зруйнувала майже сотню домівок. Їх довелося відбудовувати наново. Відтепер же тутешніх мешканців захищатиме нова 13-кілометрова завдовжки і висотою 4 метри дамба. На її спорудження, що тривало чотири роки, витрачено майже 32 мільйони гривень.
— Ця споруда дає можливість захистити не лише шість тисяч жителів у чотирьох селах, які зазнали великих збитків під час підтоплення у 1998-му і 2000 роках, а й майже три тисячі сільсьгоспугідь, — сказав начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак.
«Останніми роками, — констатує голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, — протипаводковий захист суттєво посилено. З початку функціонування програми «Тиса» у Виноградівському районі для цього витрачено 47 мільйонів гривень. Виконано великий обсяг робіт. І підйом води в Тисі, який спостерігався, показав: система працює надійно. Та щоб повністю вберегти населення району від водної стихії, треба витратити ще 39 мільйонів гривень».
Планові роботи тривають і в гірських районах. Уже найближчим часом, як повідомляють у прес-центрі ОДА, стануть до ладу берегоукріплення у високогірному селі Богдан, що на Рахівщині.