Комісія Головного контрольного управління адміністрації Президента України побувала на колишньому військовому об’єкті Збройних Сил України в селі Ценжеві (Івано-Франківська обл.), де раніше зберігалися компоненти ракетного палива меланж. Посадовців цікавило, як триває розформування військової частини, рекультивація земель, утилізація технічних засобів, а також як вирішуються житлово-побутові проблеми мешканців колишнього військового містечка.
У роботі комісії взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плав’юк, представники керівництва і фахівці Збройних Сил України та Західного оперативного командування. Як повідомили у прес-службі ОДА, комісія з розумінням поставилася до пропозиції облдержадміністрації та ухваленого на її реалізацію рішення облради щодо надання згоди на передачу військового містечка з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області. Термін розформування об’єкта продовжено до 31 грудня 2010 року. Представники комісії також повідомили, що стан справ з розформуванням цієї військової частини і хід робіт з передачі її території місцевим органам самоврядування перебуває на постійному контролі вищого керівництва держави.
На території військового містечка є сім будівель, клуб, котельня та водонапірна вежа. Тут мешкає 40 сімей військовослужбовців. За словами офіцера Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Тараса Греня, для їх відселення та вирішення житлових потреб потрібно від 4,5 до 5,5 мільйона гривень. Ще близько трьох мільйонів треба на рекультивацію майже 71 га земель, що знаходилися під складами з меланжем.