У день аварії шлагбаум на залізничному переїзді перевели з автоматичного в ручний режим

Зіткнення потяга Харків—Івано-Франківськ з МАЗом сталося на переїзді між селами Кордишівка і Голендри Козятинського району на Вінниччині. Від удару локомотива автомобіль перетворився на купу металу. 36-річний водій загинув на місці. Сам він з Вінницького району. Автомобіль належить приватному підприємцю. Пасажирів у кабіні не було.

Працівник прес-служби управління МНС у Вінницькій області Віталій Семенюк каже, що водія викинуло з кабіни і він опинився приблизно за двадцять метрів від місця аварії. Пошкоджено будку чергового по переїзду. За словами співрозмовника, стіну з одного боку знищено до фундаменту. Очевидці пояснюють: після зіткнення локомотив протягнув вантажівку по рейках ще метрів десять. І вже тоді транспортний засіб врізався в будиночок.

Рух потягів було відновлено приблизно через дві години після аварії. За попередньою інформацією, у день трагедії на переїзді залізничники проводили ремонтні роботи. Через це залізничний шлагбаум перевели з автоматичного в ручний режим. Яким чином і чому вантажівка опинилася на колії саме в ту мить, коли наближався поїзд, з’ясовує слідство.