Близько двохсот молодих людей у Кам’янці-Подільському взяли участь у акції «Побудуємо разом громадську вбиральню!» Хлопці та дівчата ходили містом із гаслами, нічними горшками та тягали за мотузку унітаз, поставивши його на колеса.
У місті, яке претендує на звання туристичної столиці, впродовж десятиліть не вирішується проблема з громадськими санвузлами. Окремі працюють лише влітку, коли в розпалі туристичний сезон. Рік тому міська влада вирішила розпочати будівництво підземного громадського туалету у сквері, де відбувається багато масових заходів. Проте цю будову спіткала невдача. Розпочинали одні бізнесмени, продовжували інші, врешті довести об’єкт до ладу не вдалося, і депутати відмовилися від ідеї збудувати громадську вбиральню. Хоч на той час кілька підприємств міста безкоштовно передали для завершення будови облицювальну плитку, сухі клейові суміші тощо. Кошти, що мали піти на вбиральню, вирішили спрямувати на ремонт дахів.
Нерозв’язана проблема викликає чимало нарікань мешканців та гостей Кам’янця. Протестуюча молодь зібрала під час своєї акції 400 гривень на будівництво вбиральні. Учасники кажуть: це тільки початок. Гроші збираються передати новообраній міськраді, натякаючи на необхідність негайно розв’язати цю проблему.