Акції протесту підприємців проти Податкового кодексу не повинні бути політизовані й не повинні використовуватися представниками опозиції з метою самореклами та провокування нестабільності. Про це заявив народний депутат України від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутиннік.
Він переконаний, що нова економічна конституція досить збалансована і створює рівні правила для тих, хто займається і малим бізнесом, і великим.
Крім того, В. Хомутиннік упевнений, що нові правила для підприємців зроблять законодавство у сфері оподаткування стабільним і прогнозованим. Що, до речі, дозволить залучити додаткові іноземні інвестиції та пожвавити економіку.
За найскромнішими підрахунками народного депутата, у результаті сплати податків усіма учасниками ринку з тіні вийде десять відсотків ВВП, приблизно 130 млрд. гривень, а це 40 млрд. додаткових надходжень до бюджету. 
Голова профільного комітету порадив підприємцям-мітингувальникам зважити реальні наслідки введення Податкового кодексу. Так, за словами депутата, в документі немає положень, які були б абсолютно неприйнятні для підприємництва. «Запевняю, коли 1 січня країна почне працювати за новими правилами, люди не зрозуміють, навіщо були всі ці протести й залякування, що все так погано в країні», — впевнений парламентарій. А якщо деякі норми справді ставитимуть під загрозу ведення бізнесу, то ще є час їх підкоригувати.
Одночасно Віталій Хомутиннік спрогнозував, що Президент підпише кодекс і, не виключено, що внесе в нього зміни, які депутати затвердять до кінця цього року. «Фактично, ми повинні зробити податки одними з найнижчих у Європі і створити чіткі механізми того, як ці податки будуть працювати, щоб бізнес не йшов у тінь», — додав голова профільного комітету.