Близько півтори сотні севастопольських підприємців у вівторок зібралися перед будинком міськдержадміністрації, протестуючи проти прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу України. «Ми так само, як і ті, що зібралися у Києві, вимагаємо від Президента накласти вето на пропонований Податковий кодекс, — йдеться у прийнятій резолюції. — Підприємці всіх галузей дрібного бізнесу Севастополя — проти вже ухваленого підвищення податків до Пенсійного фонду

У разі введення в дію нового Податкового кодексу ми будемо змушені захищати своє право на підприємницьку діяльність безстроковими страйками та акціями громадянської непокори!».

Депутат міськради нового скликання, голова міського партосередку ПСПУ Євген Дубовик закликав створити нову, незалежну профспілку та переймати досвід боротьби в інших регіонів України: «Зберіть п’ять, десять тисяч! Закрили все до останньої точки із продажу хліба — і прийшли сюди. Ось це буде показник масштабів невдоволення в нашому місті!» Ініціативу Є. Дубовика підприємці негайно підтримали.

Голову міськради Юрія Дойникова, який випадково опинився на місці протестної акції, мітингувальники попросили вступити з ними в діалог і запропонували «сприяти їм і стати сполучною ланкою між ними та урядом України: «Листи, які ми пишемо, повертаються без відповіді. Ми хочемо мати впевненість у тому, що нас у Києві чують. Якщо керівництво міста від нас відвернеться, армія безробітних вийде на вулицю».

Керівник міського депутатського корпусу запропонував передати вимоги у письмовій формі, «причому не емоційній і не політичній»: «Давайте сядемо й конкретно порахуємо. Хтось заявляє, мовляв, «900 заробляємо — 1000 забирають». Давайте перевіримо!».

Севастополь.