Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 18-й тур.
«Севастополь» — «Арсенал». 0:2. 1 000 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Самодін, 9, Шацьких, 45+2.
«Зоря» — «Шахтар». 1:3. 19 000 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Джихані, 68 — Вінценець, 20, Морено, 45+1, Адріано, 74.
«Металург» (Донецьк) — «Таврія». 2:1. 2 400 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Соарес, 30, Танаса, 60 — Платон, 85.
«Кривбас» — «Волинь». 2:4. 1 499 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Іващенко, 22 (п), Максимов, 71 — Скоба, 2, Пищур, 9 (п), 35, Бутко, 83.
«Ворскла» — «Оболонь». 0:1. 1 000 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Гол: Кутас, 32.
«Динамо» — «Металіст». 1:1. 14 860 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Голи: Гусєв, 31, Девич, 34 (п). На 45-й хвилині Мілевський не реалізував пенальті.
«Динамо»: Коваль, Сілва, Бетао, Альмейда, Попов, Гусєв, Михалик, Вукоєвич, Ель-Каддурі, Єременко (Гармаш, 74), Мілевський. В. о. тренера — Олег Лужний.
«Металіст»: Дишленкович, Бордіян, Обрадович, Папа Гуйє, Романчук, Шелаєв, Валяєв, Фініньйо (Пшеничних, 81), Гав’єр, Тайсон (Кейта, 89), Девич (Олійник, 62). Тренер — Мирон Маркевич.
«Металург» (Запоріжжя) — «Карпати». 0:0. 4 000 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область).
«Дніпро» — «Іллічівець». 2:0. 11 912 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Селезньов, 34, 45.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро») — 11 м’ячів, Девич («Металіст») — 10, Ідахор («Таврія») — 9.
Про поєдинок «Динамо» й «Металіста» останнім часом писалось і говорилось більш ніж достатньо. Ситуація виникла дуже цікава. Заявлялося, що харків’янам цілком до снаги переграти динамівців на їхньому полі. І випередити їх у боротьбі за друге місце, котре дає право взяти участь у відбірному етапі Ліги чемпіонів.
Тож очікувалося, що гості великими силами атакуватимуть. Однак насправді вони застосували не дуже оригінальну тактику гри від оборони. Справедливості заради слід сказати, що захищалися підопічні Маркевича досить грамотно. Однак їхнє щастя, що Мілевський, виконуючи пенальті, вгатив м’яча в поперечину. В іншому разі підсумок міг бути для харків’ян зовсім невтішним.
У другому таймі футболісти «Металіста» й поготів тільки те й робили, що переймалися руйнуванням атак киян. Отже, сенсації не сталося. І тепер харків’янам поряд з думками про випередження динамівців варто не втрачати пильність, щоб «Дніпро» не пропустити перед себе і випустити з рук можливу бронзову синицю.
Було цікаво дізнатись, яким цей матч побачили тренери команд.
Мирон Маркевич:
— Було більше боротьби, ніж чекалося. Ми хотіли взяти очки в Києві й узяли їх. Результат по грі. У першому таймі в «Динамо» були моменти, а в другому ми надійно зіграли в обороні.
— Що скажете про суддівство?
— Сіренко намагався судити об’єктивно, хоча припустився помилок в обидва боки.
— Які позиції зміцнюватимете взимку?
— Треба підсилювати кожну лінію.
— За збірною не сумуєте?
— Не сипте, прошу, мені сіль на рану.
— Тайсон грав сьогодні по-хамськи...
— Таких можна назвати 6—7 чоловік з обох команд. Тут також нічия.
— Як справи у Вільягри та Горяїнова?
— Вільягра гратиме в наступному матчі, а Горяїнова побачимо навесні.
Олег Лужний:
— В обороні команда зіграла на п’ятірку, а в атаці гірше. Лише один момент створений у другому таймі — це не рівень «Динамо».
— Чому не випустили жодного з форвардів?
— Кого?!
— Чому не грав Ярмоленко?
— У нього вранці була температура 37,6.
— Чи не варто було спробувати Теміле, котрий вдало зіграв у кубкових матчах?
— У згаданих поєдинках він діяв успішно, бо там нам протистояли команди нижчого класу, ніж у Прем’єр-лізі. Теміле гарний футболіст, але його час ще не наспів.
— Чи відповідає рівень нинішніх футболістів «Динамо» такому, щоб вигравати чемпіонат України?
— Якщо запрошувати легіонерів, то тільки тих, хто на три голови вищий, ніж українці. Іноземець не має права сидіти на лавці.
— Кого запрошуватимете під час зимової перерви?
— Це робитиме новий тренер.
Отже, нічия в київському поєдинку залишила «Динамо» й «Металіст» на своїх місцях і дозволила «Шахтареві» відірватися від киян уже на 12 (!) очок.
З подій цього туру варто відзначити перемоги «Арсеналу», «Волині» та «Оболоні». Усі вони виграли на виїзді, продемонструвавши чимало позитивних якостей. А гол, забитий «пивоваром» Кутасом зі штрафного (метрів із 35!), взагалі можна назвати шедевром. М’яч влучив у «дев’ятку».
На знімку: момент київського матчу.
Фото Павла КУБАНОВА.