Закарпатські рятувальники отримали від австрійських колег пожежно-рятувальний автомобіль «Штаєр». Презентувати машину приїхав особисто міністр соціальної політики федеральної землі Тіроль (Австрія) Дітнар Шеннах.
Це вже друга машина. Першу австрійці подарували чотири роки тому. Міністр з Тіроля запевнив, що, попри непросту соціально-економічну ситуацію в Австрії, співпраця розвиватиметься.
Нову техніку випробували одразу ж: закарпатські пожежники влаштували майстер-клас для всіх присутніх. Особливість цієї машини в багатофункціональності — можливості австрійської техніки значно ширші, ніж у наших автомобілів.
— Цей автомобіль значно покращить роботу, адже дозволяє не тільки гасити пожежі, а й проводити різнопланові рятувальні роботи. Він оснащений такими елементами, яких на нашій техніці немає. І хоча машина вже далеко не нова, гадаю, вона в кращому стані, ніж п’яти-семирічні автомобілі вітчизняного виробництва, — зазначив начальник ГУ МНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей.
Психотропні пігулки вилучили на кордоні
Митники припинили спробу перевезти через українсько-угорський кордон препарати психотропної дії. Громадянин України, в автомобілі якого інспектори поста «Тиса» Чопської митниці виявили 60 пігулок «гідазепаму-ІС» та 120 таблеток «соннату», «забув» їх задекларувати.
Кмітливий чоловік у двох спеціально обладнаних схованках мікроавтобуса «Мерседес» планував в обхід митного контролю перевезти ще й свіжий тютюн. Для цього прихопив понад 9 тисяч пачок цигарок різних марок вітчизняного виробництва, витративши на їх придбання майже сто тисяч гривень.
Оборудка, що межує з криміналом, не вдалася завдяки пильності чопських митників. За даним фактом складено протокол про порушення митних правил, а цигарки, пігулки та мікроавтобус, загальною вартістю понад 200 тисяч гривень, вилучено, повідомили «Голосу України» у прес-службі Чопської митниці.
Ужгород.
Фото прес-служби Чопської митниці.