На шість років позбавлення волі Тернопільський міськрайонний суд покарав 42-річного власника автобуса, що потрапив у ДТП на залізничному переїзді у селі Прошовій під Тернополем. 14-го лютого минулого року автобус «Тернопіль-Скоморохи» зіткнувся з приміським дизель-поїздом, у результаті чого п’ятеро осіб, у тому числі водій, загинули. 14 осіб отримали травми, а в одного пасажира дизель-поїзда через побачене стався серцевий напад, і він помер.

Як з’ясувало слідство, перевізник не оформив належним чином водія на роботу, не провів інструктаж, не було й стажування саме на цьому виді автобуса. Окрім позбавлення волі, підприємцеві не дозволяється впродовж двох років після звільнення надавати послуги з внутрішнього перевезення пасажирів. Він також зобов’язаний сплатити 315 тисяч гривень компенсації моральної шкоди рідним загиблих.

На жаль, як свідчать перевірки під час операції «Перевізник-Зима 2010», власники автобусів й надалі недбало ставляться до безпеки перевезення пасажирів. Машини не «переодягнули» у зимові шини, чимало водіїв не оформлені належним чином на роботу, більшість із них не проходить медичного огляду при виїзді з гаража, та й автобуси часто ночують у дворах.

Тернопільська область.