З ініціативи управління Державтоінспекції Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим на півострові проводиться навчання співробітників ДАІ правил спілкування з водіями. 
За словами начальника управління ДАІ Криму Володимира Загинайла, на заняттях, які проходять по середах і суботах, інспектори повторюють правила дорожнього руху, вивчають нормативно-правову базу, а також правила спілкування з водіями. При цьому заняття завжди відбуваються у присутності юристів, психологів і суддів. «Ми розробили комплекс, щоб наших співробітників хоч чомусь навчили», — сказав начальник управління. 
В. Загинайло пояснив, що метою занять є підвищення культури спілкування та недопущення конфліктних ситуацій водіями. «З хамами ми розбираємося дуже серйозно. Інспекторів треба вчити, щоб не боялися диктофонів, не боялися відеокамер, знали, як з водіями поводитися, а не так, як наші люди, замість того, щоб пояснити водієві, за що його зупинили або що він порушив, починають матом крити», — зазначив В. Загинайло.