Під таким гаслом протягом трьох днів одразу в кількох містах України працювали табори толерантності для дітей.
 Хлопців та дівчат із важкими долями звели докупи, щоб розповісти про їхні права та навчити розуміти інших. Організували роботу таборів у рамках проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні».
Наша країна посідає п’яте місце в Європі за рівнем насильства серед молоді, тому тренери і волонтери у першу чергу звертали увагу школярів на те, як уникати жорстокого поводження одне з одним, а також як переводити агресію у протилежне русло. У Житомирі взаєморозумінню сприяла навіть атмосфера, адже тамтешній табір розташувався в католицькому монастирі сестер-бенедиктинок.
Як розповів «Голосу України» координатор Житомирського відділення міжнародної громадської організації «Школа рівних можливостей» Богдан Купчинський, діти навіть у своєму середовищі нерідко не можуть знайти спільної мови. А толерантність — це плюралізм думок, що зовсім не означає вседозволеності. Тож для проведення заходу не випадково обрали один із монастирів.
Усі діти, що побували у таборах, мають стати тренерами для своїх однолітків. А театральні постановки, відеокліпи й банери, які вони там підготували, будуть представлені в Києві з 22 листопада по 5 грудня — протягом двох тижнів, присвячених захисту прав дітей. Цей захід проводить в Україні дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).
Житомир.
 
На знімку: юні учасники табору починають роботу над банером,який нагадає про права дітей, повагу і толерантність.