Нещодавно призначений Генпрокурор Віктор Пшонка виступив з ініціативою посилити кримінальну відповідальність за невиплату зарплати. Досі безпідставні невиплати заробітної плати, стипендії, пенсії або інших встановлених законом виплат належали до «легких» злочинів.

Водночас Генпрокурор наводить дані, що за дев’ять місяців цього року було розглянуто 1745 справ цієї категорії й винесено 901 обвинувальний вирок відносно посадових осіб. Зокрема, 798 осіб оштрафовано, і лише двох засуджено до реального позбавлення волі за сукупністю вироків.

На думку керівника Генпрокуратури, слід збільшити покарання злісним неплатникам чесно зароблених трудящими грошей. В. Пшонка звернувся до Президента України, повідомляють у прес-службі Генеральної прокуратури, щодо внесення відповідного законопроекту на розгляд Верховної Ради України.

Зокрема, пропонується за незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів, а також інше грубе порушення законодавства про працю передбачити штраф у розмірі до 8,5 тис. грн. або позбавлення волі строком до двох років. У разі навмисної безпідставної невиплати зарплати, стипендії, пенсії або іншої встановленої законом виплати більш як за один місяць на правопорушника очікуватиме штраф у розмірі від 34 тис. грн. до 51 тис. грн., або позбавлення волі строком до трьох років. Якщо такий злочин вчинено внаслідок нецільового використання коштів, розмір штрафу зростатиме до 85 тис. грн., а строк позбавлення волі — до п’яти років.

А поки що, станом на 1 жовтня 2010 року, заборгованість у виплаті заробітної плати в Україні становить 1,5 мільярда гривень. Це неоплачена праця 300 тис. чоловік. А якщо врахувати членів їхніх родин, кількість потерпілих наблизиться до мільйона. Профспілки уточнюють: ця статистика офіційна. Багато роботодавців відмовляються вказувати реальні цифри своїх боргів у зарплаті найманим робітникам.

У 2008—2009 роках зарплатні борги зросли в 2,5 разу, повідомляє Український бізнес-ресурс. Списуючи все на економічну кризу, роботодавці почали дедалі частіше «забувати» оплачувати працю персоналу. Експерти зазначають: неофіційна цифра боргу перевищує 10 мільярдів гривень. Профспілки стверджують: щоб ліквідувати проблему, треба позбавити роботодавця економічної вигоди не виплачувати зарплату. Передусім пропонують законодавчо підсилити захист прав працюючого населення — установити належну компенсацію працівникам за затримку зарплати.

Мал. Олександра МОНАСТИРСЬКОГО.