На першій сесії Полтавської обласної ради шостого скликання головою ради депутати обрали представника найбільшої фракції — Партії регіонів — Івана Момота. 
Його кандидатура була, як казали ще за часів перебудови, безальтернативною. За таке рішення проголосували 103 із 115 присутніх депутатів. Проти — шестеро, а от комуністи взагалі не брали участі в голосуванні.
Івану Момоту 52 роки. Він уродженець села Гиряві Ісківці Лохвицького району Полтавської області. Закінчив Полтавський державний педагогічний інститут імені В. Короленка, Полтавський університет споживчої кооперації України. Трудову діяльність розпочав слюсарем-ремонтником на Полтавському тепловозоремонтному заводі, служив у Збройних Силах, викладав історію і суспільствознавство у Полтавському ПТУ №3, працював на різних посадах у комсомольських та партійних органах, заступником генерального директора, генеральним директором асоціації «Молодіжна ініціатива», директором ТОВ «АСМІ», заступником голови Полтавської облдержадміністрації. У квітні 2010 року на двадцять п’ятій позачерговій сесії обласної ради обраний заступником голови обласної ради.
Обрано на сесії й заступників голови облради. Так, першим заступником став Володимир Онищенко, який досі працював заступником голови Полтавської ОДА, а заступником — колишній голова облради Володимир Марченко.