На Волині відбулася зміна керівництва обласної ради. Новим її головою став 56-річний Володимир Войтович. 
Він — член Народної партії, обраний по мажоритарному округу в Рожищенському районі. Володимир Іванович учитель за фахом. До обрання на цю посаду працював головою Рожищенського райкому профспілки працівників освіти і науки, ще раніше — начальником Рожищенського районного відділу освіти, головою Рожищенської райдержадміністрації, начальником управління внутрішньої політики облдержадміністрації. Близькі до нього особи відзначають нового голову облради як толерантну, здатну до компромісів людину.
За нового голову облради проголосували 47 депутатів, за Анатолія Грицюка, який до цього не лише очолював найвищий представницький орган краю, а й обласну організацію ВО «Батьківщина», — 29.
Спрогнозувати такий результат за нинішнього розкладу сил в обласній раді було важко. Серед 80 нинішніх її депутатів 26 представляють ВО «Батьківщина», 22 — Партію регіонів, 7 — Народну партію (всі обрані по мажоритарних округах), 6 — ВО «Свобода», по 4 — «Єдиний центр» і «Наша Україна», 3 — «Фронт змін», 2 — ВО «Собор», по одному — Аграрна партія, КПУ, «Сильна Україна», Селянська партія, партії «За Україну» і «Солідарності жінок України».
Вирішальну роль у визначенні переможця відіграла підтримка Володимира Войтовича Партією регіонів і насамперед голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, який нещодавно оформив своє членство в цій політичній силі.
 
Луцьк.