Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковським. Зустріч відбулася з нагоди завершення дипломатичної місії 

Я. Ключковського в Україні. Керівник парламенту подякував послу за роботу зі зміцнення україно-польських взаємин на всіх рівнях, зазначивши, що наші країни мають спільну позицію у ключових питаннях.
Водночас Я. Ключковський високо оцінив внесок Голови Верховної Ради у розвиток парламентської складової міждержавних відносин, зокрема, в рамках Міжпарламентських асамблей Україна—Польща та Україна—Литва—Польща, зазначивши, що саме парламентарії сприяють активізації економічної та регіональної співпраці. Посол наголосив, що для представників польського політикуму та керівництва Польщі відносини з Україною завжди будуть пріоритетними.
В. Литвин також подякував за позицію польських парламентарії—членів Європейського парламенту щодо підтримки європейських прагнень нашої держави. Він наголосив на необхідності докладати всіх зусиль, щоб Україна утверджувалася в європейській спільноті.
Під час зустрічі обговорювалося також питання підготовки офіційного візиту в Україну маршалка сенату Республіки Польща Б. Борусевича, який відбудеться вже незабаром — наприкінці листопада цього року.
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.