На Рівненщині з початку року зафіксовано 3748 майнових злочинів. Утім, як констатував на брифінгу перший заступник начальника УМВСУ в Рівненській області — начальник кримінальної міліції Микола Хватаймуха, відсоток розкриття їх порівняно з минулим роком суттєво зріс.
— Цього року в області скоєно 328 крадіжок державного майна, — каже правоохоронець. — Найбільше — у Здолбунівському та Рівненському районах. 
Мешканці позбуваються майна через власну необачність та довірливість: залишають будинки незамкненими, транспорт (велосипеди, мотоцикли) — на подвір’ях просто неба.
З останнього скористалася злочинна група з Тернопільської області, яка «гастролювала» по населених пунктах області. Затримали й квартирних крадіїв: на рахунку групи місцевих мешканців — більше двадцяти кримінальних епізодів.
Цікаво, що до крадіжок долучається дедалі більше жінок, до того ж молодих — віком від 20 до 25 років. На їх рахунку — 36 крадіжок державного і особистого майна. При цьому вік чоловіків-крадіїв коливається від 25 до 45 років.