Рішення парламенту щодо законопроекту про внесення змін до Конституції стосовно термінів повноваження влади є свідченням консенсусу в депутатському корпусі. Про це заявив на вчорашньому брифінгу голова фракції регіоналів Олександр Єфремов. Однак остаточне рішення щодо закону про внесення змін до Конституції про проведення чергових виборів народних депутатів, Президента, депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих, селищних і міських голів, поінформував він, буде прийнято на початку лютого наступного року. «Відповідно до норм Конституції ми повинні розглядати це питання на двох сесіях. На початку лютого наступного року ми матимемо право винести остаточне рішення з цього питання», — пояснив парламентарій.
«Ми ніколи не ставили за мету створення конституційної більшості на основі своєї фракції. До того ж я завжди наголошував, що ми будемо раді, коли для голосування основних законопроектів для розвитку держави в сесійній залі буде конституційна більшість», — сказав народний обранець.
Також лідер фракції регіоналів зазначив, що Центральна виборча комісія під час оголошення про початок виборчої кампанії повинна орієнтуватися на рішення парламенту. Він наголосив на тому, що рішенням,  ухваленим у п’ятницю, було повернуто норму Конституції 2004 року щодо п’ятирічного терміну перебування при владі всіх органів. «Я розумію, чому це рішення викликає негативну реакцію серед окремих народних депутатів і праценевлаштованих політиків. Я вважаю, що парламент прийняв правильне і збалансоване рішення», — підкреслив народний обранець.
Він прокоментував і намір народного депутата від «НУ—НС» Арсенія Яценюка з’ясувати у Генеральної прокуратури, яким чином лідеру фракції Партії регіонів стало відомо про рішення Конституційного Суду напередодні його оприлюднення. «Ми живемо у відкритому суспільстві. І всі люди між собою спілкуються», — пояснив Олександр Єфремов.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.