і реалізувати свою програму економічного та соціального відродження України
Те, що сьогодні дефіцит Пенсійного фонду досяг катастрофічної суми у 60 млрд. грн. — це закономірний результат тієї реформаторської політики, що свідомо проводить в інтересах Міжнародного валютного фонду один із головних лобістів МВФ віце-прем’єр Сергій Тігіпко. Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко.
«Що пропонує МВФ? Із квітня 2011 року підняти ціну на газ для населення ще на 50%, це означає чергове зростання комунальних тарифів. Доброзичливці із МВФ вимагають запровадити пеню за несвоєчасну оплату. МВФ вимагає підняти пенсійний вік і заощадити на пенсіонерах. А отже, багато хто до цієї пенсії й не доживе», — заявив лідер Компартії.
Замість реформ за рецептами МВФ, Петро Симоненко впевнений, що потрібно реалізувати програму відродження України, спираючись на власний науковий і трудовий потенціал.
Насамперед комуністи пропонують запровадити прогресивну шкалу оподатковування олігархів і податок на розкіш. Посилити відповідальність за невиплату заробітної плати, аж до кримінальної та майнової відповідальності власників і керівників підприємств перед працівниками. Крім того, прийняти закон про націоналізацію, реформувати фінансово-банківську систему таким чином, щоб реальний вітчизняний виробник міг одержувати довгострокові кредити під 3—5%. «Необхідно розробити й реалізувати програму розвитку трудових ресурсів і програму відродження села. Необхідно змінити пріоритети державної політики, поставивши в основу інтереси людини праці», — переконаний лідер українських комуністів Петро Симоненко.