Такий вердикт ухвалив Кам’янець-Подільський міськрайонний суд відносно заарештованого 20 вересня цього року міського голови Кам’янця-Подільського, якого СБУ звинувачує в отриманні хабара.
Той самий запобіжний захід вживатимуть далі й до колишнього керуючого справами Миколи Нечая. Подання про подальше утримання під вартою до суду зробила Хмельницька обласна прокуратура, мотивувавши його тим, що слідство ще не завершене, триває перевірка телефонних з’єднань абонентів, ревізія КРУ.
Справу розглянули у присутності кам’янчан та самих обвинувачуваних. Захисники Анатолія Нестерука заявили, що згідно із законом розслідування справи вже мало б завершитися, наголосили й на тому, що попереднє рішення про утримання під вартою було мотивоване Хмельницьким апеляційним судом тим, що Анатолій Нестерук, повернувшись на свою посаду, впливатиме на хід слідства. Проте в Кам’янці-Подільському виконання своїх обов’язків розпочав уже новий міський голова.
Сам обвинувачуваний наполягає на тому, що справа проти нього сфабрикована ви-ключно задля того, щоб не допустити його до виборів, і відкидає всі обвинувачення в отриманні хабара та готовий співпрацювати зі слідством, аби довести свою невинність. Проте суд не зважив ні на стан здоров’я Нестерука, ні на його державні нагороди, і залишив його під вартою.