Котелевська райдержадміністрація — одна із двадцяти п’яти РДА України, які обрано для участі в пілотному проекті реформування системи надання адміністративних послуг. Про це повідомив директор департаменту модернізації державної служби Головного управління державної служби України Олександр Баранов на засіданні V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Вивчення та впровадження в Україні іноземного досвіду вдосконалення діяльності органів влади», яка відбулася на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Окрім самих управлінців, участь у конференції взяли науковці з Києва, Полтави, Дніпропетровська, Харкова, Сум, Криму, їхні колеги з Казахстану, Польщі, Росії — понад 20 докторів наук, 50 кандидатів наук, аспірантів. «Адже без поєднання науки і практики неможливо досягти якісного результату», — підкреслив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Борис Галушко.
Полтавщина уже вп’яте стала центром вивчення та впровадження в Україні досвіду вдосконалення діяльності органів влади в рамках реалізації проекту «Розвиток спроможності державної служби у сфері європейської інтеграції». А стосовно Котельви, то відомому аграрію, Герою України Тетяні Корост, яка нині очолює місцеву райдержадміністрацію, є шанс відзначитися на всю країну і на ниві держслужбовця.
Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.
Полтавська область.
На сесії лунав марш градоначальства Соломона Зельцера
Раритетний музичний сюрприз новому складу депутатського корпусу й міському голові Миколаєва Володимиру Чайці підготував директор Миколаївського відділення «Райффайзенбанк Аваль» Сергій Пруткий. Банкірові пощастило в одній із приватних музичних колекцій знайти давно забутий нотний твір миколаївського композитора Соломона Зельцера «Марш Миколаївського градоначальства», написаний 110 років тому й присвячений першому градоначальникові — контр-адміралові Карлу Тиготському. У сучасному аранжуванні Дмитра Бурименка й у виконанні духового оркестру Миколаївського державного вищого музичного училища оновлений марш пролунав у сесійному залі пронизливо велично й зобов’язуюче. Примітно, що Соломон Зельцер викладав уроки музики в будинку училища, де нині розміщено банк «Аваль». Відроджений марш миколаївському градоначальству дуже сподобався й, схоже, твір ще не раз лунатиме в особливо урочистих випадках.
У новому складі депутатського корпусу міськради — 60 представників Партії регіонів — дві третини депутатів. По шість депутатських мандатів — у комуністів і «Фронту змін», п’ять — у партії «Третя сила», по чотири — у партій «Батьківщина» і «Сильна Україна», три — у «Партії зелених», по одному в партій «Рідна Вітчизна» і «Справедливість».
Галина ПОРФИР’ЄВА.
Миколаїв.