Фахівці Авдіївського коксохімічного заводу, що у Донецькій області, розробили і ввели в експлуатацію дослідну установку закритого охолодження коксового газу. Вартість установки — 15,5 мільйона гривень.
Таким чином, реалізовано фінальний етап реконструкції системи кінцевого охолодження коксового газу. Її реконструкція дасть змогу підприємству скоротити викиди в атмосферу хімічних речовин на понад 2 тисячі тонн на рік. Загальний обсяг інвестицій у реалізацію природоохоронного проекту сягнув 40 мільйонів гривень.
Технологія екологічного захисту ґрунтується на застосуванні компактних триступінчастих спіральних холодильників. На замовлення підприємства їх було спеціально спроектовано шведською компанією. Подібні системи екологічного захисту на заводі в Авдіївці впроваджені вже в деяких цехах. Усього на їх розробку, а також на інші природоохоронні заходи АКХЗ спрямував близько 700 мільйонів гривень. Це дало підприємству можливість вийти на рівень вимог Міжнародної конвенції охорони навколишнього середовища, повідомляє Укрінформ.