Виконавчий директор UEFA Events SA Девід Тейлор позитивно оцінює стан підготовки України та Польщі до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».
«Подивіться навколо себе. Подивіться на стадіони та інфраструктуру. Прогрес помітно неозброєним оком. Усе йде в правильному напрямку», — вважає Девід Тейлор.
Оновлять комунальний парк
Донецька міськрада підписала угоду про кредит з «Укрексімбанком» на закупівлю громадського транспорту до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це на прес-конференції повідомив міський голова Олександр Лук’янченко.
Кредитна лінія становитиме 75 мільйонів гривень із 350 мільйонів, які міська влада має намір залучити до реалізації оновлення комунального парку до проведення турніру. Позику буде надано місту на пільгових умовах. Кошти перерахують на закупівлю автобусів і тролейбусів Львівського автобусного заводу.
Міський голова зазначив, що фінансування за кредитом на закупівлю машин львівського виробництва розпочнеться не раніше 25 листопада цього року, після завершення процедур, необхідних для того, щоб інші виробники автотранспорту не змогли оспорити рішення міської влади, як траплялось раніше.
Загалом до кінця року планується придбати 16 автобусів і 30 тролейбусів із понад 350 одиниць. Перший автобус, прикрашений символікою Євро-2012, уже прибув до Донецька.
Назву не змінюватимуть
Керівник Місцевого організаційного комітету Маркіян Лубківський вважає, що НСК «Олімпійський» як головна арена країни збереже своє ім’я. Про це директор турніру заявив на прес-конференції в Варшаві.
«В Україні сьогодні питання про зміну назви стадіонів поки що не ставили. Водночас уже зараз слід думати, яким чином обслуговуватимуться арени після завершення чемпіонату», — наголосив пан Лубківський.
Відповідаючи на запитання про майбутню назву НСК «Олімпійський», керівник МОК відповів: «Гадаю, його ім’я буде збережено. Все-таки арена має національне значення, і в майбутньому прийматиме не тільки футбольні матчі, але й інші змагання міжнародного рівня».