Перший районний фестиваль учительських творчих родин «Від землі, від роси, від любові...» проведено в актовій залі Жмеринського районного відділу освіти на Вінниччині. Його ініціатором була депутат обласної ради, начальник райвно Інна Цимбал.
— Проведення конкурсу на кращі мистецькі здобутки вчительських родин стало ще одним прекрасним уроком виховання дітей, — каже пані Цимбал. — Зазвичай вчителі розкривають свої таланти під час загальношкільних заходів. Ми ж вирішили провести творче змагання між тими, у кого є таланти не тільки педагогічного спрямування. Навіть уявити не могли, наскільки вмілими майстрами і митцями є наші вчителі.
Знання і уміння педагоги найперше передають своїм дітям, щоб ті підтримували сімейні традиції. Так само діляться ними зі своїми учнями у школах.
Учасники фестивалю, представники шістнадцяти шкіл, вразили багатогранністю представлених робіт — картини, фотографії, комп’ютерна графіка, вишивка, вироби з дерева, паперу, шкіри, бісеру, квітів, соломи, моделі літаків, повітряних зміїв, кулінарні вироби... Педагоги також зачарували глядачів виконанням танців.
Переможців визначали у декількох номінаціях, був і приз «глядацьких симпатій». Найвищі нагороди здобули дві вчительські родини: Кравці з села Могилівка (за вміння створювати мистецькі вироби зі шкіри) та Головні з смт. Браїлів (жіноча половина співає та володіє мистецтвом квілінгу — створює вироби зі смужок паперу, чоловіча займається моделюванням літальних апаратів).
Спонсором фестивалю, який надалі стане традиційним, виступила рада районної профспілки працівників освіти і науки (голова — Олександр Баюк). За кошти профспілки всі учасники фестивалю поїдуть на екскурсію до Софіївського парку в Умань, що на Черкащині.