Закарпатське підприємство ухилилося від сплати податкових зобов’язань із податку на прибуток та податку на додану вартість більш як на 900 тис. грн. 
Під час перевірки ужгородського підприємства, яке надає послуги із прання білизни установам та організаціям, встановлено, що платник відобразив у податковому та бухгалтерському обліку придбання від постачальників із Києва дорогих миючих засобів, які нібито використав. Однак залишків цих засобів на складах не виявлено. Немає і товарно-транспортних документів, які вказували б на перевезення придбаного зі столиці до Ужгорода.
За результатами відпрацювання підприємств-постачальників встановлено, що столичні партнери закарпатського підприємства мають ознаки фіктивності. А особи, які в документах на придбання були зазначені директорами цих підприємств, насправді не мають ніякого відношення до створення та діяльності таких підприємств та не підписували бухгалтерські документи та документи податкової звітності. Крім цього, згідно з рішенням одного з районних судів Києва, установчі документи та свідоцтво платника ПДВ постачальника визнано недійсними з дати реєстрації.
Тож ужгородському підприємству доведеться заплатити всі податки, а крім того — і майже півмільйона гривень штрафних санкцій, повідомила «Голосу України» речниця закарпатських податківців Алла Кохан.
Ужгород.