В Олександрополі, що у Солонянському районі, ввели в експлуатацію сучасний водогін. Жителі майже тисячного села досі користувалися підвізною питною водою, оскільки через склад грунту отримати її зі свердловин неможливо. На прокладення майже 20 км водоводу, зведення очисної споруди та водонапірної башти з державного бюджету виділили 3,5 млн. грн.
У Солонянському районі зі 107 населених пунктів нині тільки 29 забезпечені централізованим водопостачанням. Цього року обіцяють прокласти водогін ще у Калинівку, Вовніги і Грозу, на що з обласного бюджету виділено 610 тис. грн.
Жителі Павлівки та Пропасного, де вже будують водогін, отримають централізоване питне водопостачання наступного року. У 2011-му, згідно з планом розвитку району, планується дати воду в села Петриківку, Тихе і Малозахарине, звести очисні споруди у Новопокровці, реконструювати насосну фільтрувальну станцію, а також збудувати розвідні водогінні мережі.
Водночас в області розробляють проекти для підвищення якості води. Зокрема, у школах, дитсадках та інших закладах соціальної сфери планується встановити невеликі станції доочищення питної води.