Показники захворюваності грипом і ГРЗ по країні нижчі за епідемічний поріг. Такий на сьогодні вердикт Українського центру грипу й гострих респіраторних інфекцій.

Та гострі респіраторні інфекції вже почали свій традиційний хід нашими теренами. Цього сезону не очікують нових штамів грипу. Однак від атаки хвороб не вдасться вберегтися тим, у кого слабкий імунітет і організм не виробив свого захисту проти вірусу. Тому медики настійно рекомендують робити щеплення від грипу. І не в розпал епідемії, а вже зараз. Так, у Полтавській області триває вакцинальна кампанія. У ній уже задіяно більш як шість тисяч мешканців.

Щоправда, піклуватися про своє здоров’я в цьому випадку доводиться власним коштом — вакцини від грипу платні. Але воно того варте, кажуть фахівці. Адже відомо: хворобі краще запобігти, ніж її лікувати. Дешевше стане.

На жаль, далеко не всі ще знають, що таке вакцинація й навіщо її проводять. За даними опитування населення, які оприлюднила міжнародна організація ЮНІСЕФ, 57% наших співвітчизників перебувають у невіданні з цього питання...

Просвітницьку роботу ЮНІСЕФ пропонує почати з юних. У школах потрібно проводити курси пропаганди вакцинації дітей. Про це нещодавно на засіданні Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства заявив представник цієї міжнародної організації, повідомляє ІМК.

Для цього пропонують вітчизняному МОЗ та Мінсім’ї ввести курси для викладачів середніх навчальних закладів про необхідність вакцинації, щоб вони пропагували щеплення серед школярів.