У районах Дніпропетровської області розпочато комплекс заходів для розвитку інфраструктури сіл. Реалізується регіональна програма із забезпечення безкоштовним соціальним житлом працівників бюджетної сфери. Цього року вже отримали квартири лікарі, вчителі, інші працівники бюджетної сфери, які проживають у райцентрах Царичанка, Межова, в Софіївці.
«Село розвивається тоді, коли там є вчителі та лікарі», — сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. За його словами, цього року договори на роботу в сільській місцевості уклали двісті молодих учителів, що в 1,5 разу більше, ніж торік. Загальний обсяг фінансування освіти на Дніпропетровщині сягає 3,2 млрд. грн. — це на 20 відсотків більше порівняно з минулим роком. За кошти обласного бюджету цього року було закуплено 50 автобусів та 32 комп’ютерні комплекси. Наразі всі загальноосвітні школи в сільських районах мають необхідну комп’ютерну техніку, а до 2012 року вони будуть повністю забезпечені й автобусами.
Протягом наступних п’яти років планують провести капітальні ремонти сільських та селищних будинків культури, реконструювати й устаткувати сучасним обладнанням фельдшерсько-акушерські пункти, а також повністю газифікувати всі села. Цього року вже газифіковано двадцять сіл у чотирьох районах області.
Вл. інф.